tisdag 24 februari 2009

Mynt till salu

Ont om pengar? Då kan du alltid bege till sjöfartshuset på Skeppsbron 10 och fylla på, för där hålls myntauktion den 28:e till och med 31:e februari. Det är Aurum auktioner AB som håller i auktionen. Själva visningen hålls på Queens Hotel på Drottninggatan 71A. Bland de många mynten finns bl.a. sju stycken från vikingatiden, 36 mynt präglade under Gustav Vasas tid, nio stycken från det antika Grekland. Exemplet nedan är från Olof Skötkonungs tid.

Sigtuna. Olof Skötkonung. Ca 995-1005. Penning av CRVX-typ. Malmer ns4:17/65. Kedja 1. OLAFA REX ANCOL / LEOFMAN MO SIHT. 2,07g. Ex Hirsch 1974. Utropspris: 15 000 kr

4 kommentarer:

 1. Kul att du kikade in hos mig och att du också gillade en av mina favortböcker (Stekta gröna tomater, till dem som är nyfikna). Vilken härlig blogg du har jätte intressant, dig lägger jag till på min lista!!

  Det här med mynt tycker jag är spännande och fick i present av min kära make ett 1 öres mynt från drottning Kristina tiden och det tycker jag som tjej är extra speciellt, men det var tyvärr inte ett med hennes ansikte på så om "veckopengen" räcker så kanske jag lägger ett bud på ett riktigt Kristina mynt, jag såg att de fanns några fina på din länk.

  Nu planerar vi att gå på Nationalmuseum och se deras spec.utställning om mina andra favoriter "Prerafaeliterna" som jag tycker är helt otroligt vackra och spännande tavlor och de är nästan "läskiga" i sin verklighet, vad tycker du är det något för dig?

  Kramis o ses igen (kanske du skriver om dem, Prerafaeliterna?)!/sagt av Hexan själv

  SvaraRadera
 2. Hej,

  Prerafaeliterna gillar jag också. Ska definitivt gå och se utställningen, och då kanske jag skriver ett inlägg om det.

  Kul att du gillar bloggen. Ska gå in och titta på din också då och då.
  Hälsningar,
  Fredrik

  SvaraRadera
 3. Myntet på bilden såldes för 26.000:- + kommission.

  Auktionens höjdare:

  http://www.aurumauktioner.se/per_objekt.jsp?auktionsnummer=5&objekt=1052

  Slutpris 510.000:- + kommission.

  SvaraRadera
 4. I love it! Very creative!That's actually really cool.
  謝謝你的文章分享,請你有空到我

  參觀,Thanks

  SvaraRadera