måndag 30 mars 2009

Lite 20- och 30-tal?

Det finns många dekorativa föremål att inreda med. Jag har surfat runt lite på nätauktionerna och valt ut några trevliga föremål jag gillar. Den här gången blir det 20-30-tal.
Det här fatet i metall finns att köpa på Auktionskompaniet. Det är värderat till 800 kr, men just nu ligger det endast på 200 kr. Fatet bärs upp av små björnar, och motivet på bilden ovan finns i själva skålen.
Wilhelm Kåges argentapjäser ser man på var och varannan auktion, men de är väldigt ju fina. Den här kvadratiskt utformade asken har en naken kvinna samt stiliserad växtornamentik på sina sidor. Argentans dekorationer är ofta i silver, men den här har även guldliknande inlägg. Denna är värderad till 1 500 kr hos Auktionskompaniet, men den är redan uppe i 2 600 kr. Har ni glömt bort allt vad kemilektioner heter, kan jag påminna er om att argentum är det latinska ordet för silver, därav namnet på keramiken.Slutligen har jag valt ut den här lampan, gjord någon gång under 20-30-talet. Glasskärmen har dekorerats med fåglar. Just nu är priset endast 200 kr, men utropspriset är 800 kr. Lampan finns även den hos Auktionskompaniet.

3 kommentarer:

  1. 20-30-tal är just nu min absoluta favorit. Tyvärr är det fler än jag som gillar det. Lägenheten som jag bor i är från 1935 och det passar så himla bra här. Byggmästaren som byggde det har visserligen haft funkis i åtanke när han byggde huset men har inte riktigt kunnat med att överge 20-talet i utformningen. Lite art deco detaljer har han också klämt in.

    SvaraRadera
  2. Tjugo- och trettiotalets prylar har så otroligt stiliga drag. En jätte intressant period som jag gärna skulle inreda i. Egentligen min "andra" stil, förfaller jag till att köpa nåt annat än jugend, så är det oftast just något i dekorativ stil.

    SvaraRadera
  3. Lampan på sista bilden var jättefin! Hittills har mitt intresse sträckt sig max tillbaka till 40-talet men kanske måste jag börja kika efter 20-30-tal nu också.

    SvaraRadera