torsdag 9 april 2009

Älvsjömässan och stadsauktionen

Då är antikmässan i Älvsjö över för den här gången. Jag måste säga att det var trevligt, men jag tycker att många utställare höll lite väl höga priser. Det hindrade dock inte en person som mig att göra en del bra fynd. Köpte bland annat ett stort askfat av Gunnar Nylund för 200 kr och ett par bestick i nysilver.Thunérs monter på Antikmässan i Älvsjö


Stadsauktionen i frihamnen som också hölls i helgen bjöd som vanligt på en trevlig visning. Jag köpte inget själv den här gången, men det fanns, som alltid saker som man är beredd att öppna plånboken för. De här fina ljusstakarna från sekelskiftet till exempel, ropade någon in fdem för utropspriset som var satt till 4 500 kr.Jag vet inte vad jag tycker om den här soffan i ny-rokoko. Den är lite charmig i sin något groteska utformning. Utropspriset var satt till 2 000 kr och den slutade på 2 200 kr. Jämför man med nytillverkad soffa, är det ju väldigt billigt. Och med tanke på att soffan är en sisådär 150 år gammal, så är det ju väldigt prisvärt. Jag har en känsla av att 1800-talets ny-stilar är på gång. Kanske inte just möbler som den här, men åtminstone de som inte är riktigt lika svulstiga.


Tiden får avgöra!


4 kommentarer:

 1. Nu svär jag kanske i kyrkan - men tycker att den där soffan skulle kunna se helt fantastiskt med ett färgstarkt coolt tyg.

  SvaraRadera
 2. Det är okej att svära i kyrkan! :-) Ja, du kanske har rätt i det. Fast frågan är om den faller så pass många i smaken att de stiger i pris?! Men det är ju å andra sidan bra för den som vill fynda... Jag skulle själv kunna tänka mig att köpa en!
  Mvh,
  Fredrik

  SvaraRadera
 3. Man har ju lite svårt att bestämma sej ifall det är 1 soffa eller 2 stolar. Kanske inte ändå vad jag skulle köpa hem heller...

  SvaraRadera
 4. Jag kan inte låta bli att tycka om soffan. Den är liksom fulsnygg. I rätt omgivning tror jag faktiskt att den skulle göra sig riktigt bra.

  SvaraRadera