tisdag 16 december 2008

Försäkringskassans bröd, den andres död

Helsingborgs dagblad skriver idag att lånen via pantbank ökar, åtminstone i Helsingborg. Julklappar, lågkonjunktur och bankkris gör så klart sitt till, men det huvudargument som pantbankskunderna i Helsingborg ger är att det tar får lång tid innan de får ut sina pengar från Försäkringskassan. Man är ju inte det minsta förvånad - det är ju det byråkratiska landet Sverige vi lever i ... och det är ju bättre att dra ner lite på personalen på Försäkringskassan så de tjänar lite mera pengar - Försäkringskassans bröd, sjukbidragstagarens död (om hon eller han inte säljer sina antikviteter).

I Stockholm säljer Svensk pantbelåning sina föremål, som inte återlöses eller säljs i butiken, via auktionshuset Kaplans auktioner AB. Det kan vara värt att titta in på http://www.kaplans.se med jämna mellanrum - just nu finns, förutom mängder av smycken och klockor, en fin malmljusstake till salu, samt en hiskeligt ful, Meissen-sköldpadda vars bruna färg gör att den ser ut som något helt annat.

En nackdel är att det inte finns inga dateringar på antikviteteterna. Inte heller går det att lägga låga bud - det finns ett lägsta pris utsatt - vilket gör att de inte kan gå hur billigt som helst. Men det kan ändå vara värt att kolla in auktionen.

Hela artikeln går att läsa på http://hd.se/helsingborg/2008/12/16/snabba-laan-paa-pantbankerna/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar