fredag 15 maj 2009

Plastigt skelett i aliminiumförpackning

Vad sägs om en riddarrustning, med en dödskalle i. Detta går just nu att ropa in på Auktionskompaniets nätauktion. Det armerade benranglet är rustad upp till sina allför synliga tänderna - han bär både svärd, hillebard och yxor.
Ja, det är kanske inte konstigt att han dog, med tanke på att rustningen är gjord av aluminium. Vilket vasst föremål som helst går väl igenom tunn aluminium?! Ja, stackars pöjk! Han borde förstått att nytillverkat inte håller lika bra som antika prylar. Utropspriset för denna plastiga dödskalle med rustning är satt till 6 000 kronor, men den är redan uppe i 7 200 kronor. Auktionen avslutas imorgon (lördag 16/5).46557. RIDDARRUSTNING och HILLEBARD, SVÄRD samt YXOR, 2 st, 1900-tal.

Auktionskompaniet

2 kommentarer:

  1. Va i växjö i onsdags. I en av universitetsbyggnadernas trapphall fanns en fullstor Alien i metall. Vi undrade vem konstnären är. En tjej kom ner från trappan och besvarade vår undran med... vet inte. "Men den har legat ute på ebay, ingen visade intresse. Nu står den fortfarande här." Och det gjorde den, fortfarande, och skrämmer ingen. En gammal rustning finns i varje anständigt slott numera. En fullstor Alien borde ju ha möjligheter. Uppenbarligen icke. Undrade om just H.R. Giger låg bakom. Vem vet. Men i det vore intresant att forska. Gör det Fredrik!

    SvaraRadera
  2. Lite bisarrt. Men hade man ett slott så kanske...

    SvaraRadera