fredag 22 maj 2009

Frossa i kakor och antikviteter på Taxinge slott

Befinner du dig i närheten av Nykvarn i Södermanland bör du göra ett besök på Taxinge slott. Och varför då? Jo, förutom att beskåda det vackra slottet, kan man även mätta sin aptit på både konst och auktioner, och på... kakor.


Den vackra huvudbyggnaden i Karl-Johanstil är ritad av arkitekten Carl Christoffer Gjörwell (1766-1837), även känd för byggnader som Åbo universitetssjukhus och Garnisonssjukhuset i Stockholm (nuvarande Landstingshuset på hantverkaregatan).

Slottscaféet kan stoltsera med att ha norra Europas största kak- och tårtbuffé. Och när du ätit dig mätt, kan du besöka galleriet, där kända och okända konstnärer visar upp sina alster. I sommar kommer bland andra en keramikern Berit Karlsson, som arbetar med rakubränd keramik, att ställa ut. De erbjuder också två auktioner som går av stapeln 4-5 juli, samt 1-2 augusti. Bland annat kommer persiska mattor, porslin, kuriosa och kristallkronor att ropas ut.
Besök slottets hemsida HÄR!

1 kommentar:

  1. Hej,
    vad kul att du gör reklam om Taxinge!
    Bodde i Södertäljes omnejd tidigare och besökte ofta Taxinge(rekommendear det jämt),även den stora antik ladan som ligger på den lite större vägen i närheten( kommer ej ihåg namnet på den. Inne i Nykvarn så fanns då ett Hantverkshus som jag gärna också åkte till. Finns det kvar?
    Mvh Anne-Lee

    SvaraRadera