måndag 20 juli 2009

Norrköpings sommarauktion avslutad...

Norrköpings sommarauktion är avslutad och Antikvitetsbloggen har varit på plats för att känna av pulsen. Det mesta gick runt, eller strax över, utropspriset.
En del föremål blev rejält dyra. En kinesisk vas, som enligt auktionskatalogen var från 1800-talet slutade först på 15 500 kr. Utropspriset var 1 500 kr. Antagligen var den äldre och antagligen ett kejserligt föremål.
Ett ytterligare kinesist föremål som blev rejält dyrt var en vackert fat med en polykrom dekor av blommor, blad och fiskar. Fatet var värderat till 2 000 kr, men klubban slog inte i bordet förrän det var uppe i 41 000 kr. Ja, tänk om man kunde lite mer om kinesisk keramik, då skulle man säkert kunna göra ett och annat fynd.

Ett mycket trevligt allmogeskrin i trä, vackert målat med blommor och med skuren dekor i relief, började på 2 000 kr. Det var inte bara klubban som hördes i slutet av detta utropet, utan även applåderna smattrade. Jag tror folk blev lite förvånade över att ett allmogeskrin från 1800-talet kunde komma upp i dessa prisnivåer, men några intressenter ville verkligen ha det här lilla skrinet. Det slutade på 26 200 kr.

En egen favorit var Lenke Rothmans målning "I am sad glad" från 1974. Tyvärr ropade jag inte in den - den började på 2 000 och slutade på 4 400 kr. Ångrar mig lite nu i efterhand, men... det går fler tåg.

4 kommentarer:

 1. Slutpris på allmogeskrinet?

  SvaraRadera
 2. Fredrik! Varför handlar din blogg så mycket om vad dessa historiska föremål kostar och om varför du inte kunde förära och lägga dessa till din samling? Vad är det hos dig som lockas så mycket av guldet som "bländar" och inte innehållet och värdet som burits genom generationer?

  När ska du måla en bild som väcker känslor för det som en gång varit?

  SvaraRadera
 3. kina vas är nytt kopia, men fat är kejserliga Guangxu som sålt för marknad pris

  SvaraRadera
 4. Daterat till 2000 kronor?

  SvaraRadera